در حال بارگذاری
در حال بارگذاری

طرز تهیه مربای انار خوشمزه

این‌بار برای آن‌که از خواص انار بی‌نصیب نمانم مربای آن را تهیه کردم. مربایی که علاوه‌بر وعده صبحانه در وعده‌های عصرانه و همراه با مقداری کره آن را سرو می‌کنیم. طرز تهیه مربای انار ساده است. تنها کافی است به نکاتی مانند افزودن آبلیمو و استفاده از ظروف خشک و تمیز برای پخت و نگهداری

این‌بار برای آن‌که از خواص انار بی‌نصیب نمانم مربای آن را تهیه کردم. مربایی که علاوه‌بر وعده صبحانه در وعده‌های عصرانه و همراه با مقداری کره آن را سرو می‌کنیم. طرز تهیه مربای انار ساده است. تنها کافی است به نکاتی مانند افزودن آبلیمو و استفاده از ظروف خشک و تمیز برای پخت و نگهداری آن توجه کنید. برای آشنایی با طرز تهیه مربای انار خوشمزه کافی است در این مقاله از دیجی‌کالا مگ همراه من باشید.

مواد لازم برای تهیه مربای انار

 نام ماده مقدار توضیحات
دانه انار تازه ۴ پیمانه انار قرمز و شیرین ترجیحاً استفاده شود.
شکر ۳ پیمانه درصورت تمایل کاهش یا جایگزین انتخابی مانند استویا.
آب لیموترش تازه ۱ قاشق غذاخوری برای جلوگیری از شکرک زدن.
ژلاتین (اختیاری) ۱ قاشق چای‌خوری برای قوام بیشتر در برخی روش‌ها.
هل یا گلاب به میزان دلخواه برای طعم‌دهی.

مراحل طرز تهیه مربای انار

برای تهیه مربای انار خانگی مراحل زیر را با دقت سپری کنید:

  1. شستن و دان کردن انارها به‌دقت، بدون له‌شدن دانه‌ها: انارها را بشویید و دان کنید. هنگام دان کردن مراقب باشید دانه‌ها له و فشرده نشوند. دانه‌های له‌شده باعث تغییر طعم انار و تلخ شدن آن می‌شوند.

    مرحله اول تهیه مربای انار
  2. گرفتن آب نیمی از انارها و استفاده از دانه‌های نیمه دیگر برای بافت: برای گرفتن آب انار می‌توانید دانه‌ها را در مخلوط‌کن بریزید. اگر به مخلوط‌کن دسترسی ندارید می‌‌توانید دانه‌ها را در ظروف پلاستیکی بریزید و با استفاده از گوشت‌کوب آب آن را بگیرید.
  3. ترکیب شکر با آب انار و قرار دادن روی حرارت ملایم: شکر و آب انار را در قابلمه‌ای تمیز و خشک بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. صبر کنید تا آب انار شفاف شود.
  4. پس از جوش آمدن، اضافه کردن دانه‌های سالم انار: قبل از اضافه کردن دانه‌های انار مقداری از آب آن را درون بشقاب بریزید. اگر پس از خنک شدن حالت کشسان داشته باشد یعنی مربای شما قوام آمده است و می‌توانید دانه‌های انار را به آن اضافه کنید.
  5. افزودن آب لیمو؛ حرارت دادن تا قوام گرفته و رنگ قرمز تیره پیدا کند: پس از غلیظ شدن مربا آبلیمو را به آن اضافه کنید. این‌کار باعث شفاف‌ و خوش‌رنگ‌تر شدن مربا می‌شود.
  6. (اختیاری) افزودن ژلاتین حل‌شده در آب گرم برای مربای سفت‌تر: پودر ژلاتین را در دو قاشق غذاخوری آب گرم حل کنید. محلول را به مربا اضافه کنید. پس از پنج دقیقه مربای شما به غلظت لازم می‌رسد و می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید.
  7. ریختن مربا در شیشه‌های استریل‌شده و بستن درب: شیشه‌ها را بشویید و صبر کنید کامل خشک شوند. مربا را درون شیشه بریزید و درب آن را محکم ببندید. شیشه‌های مربا را در یخچال قرار دهید.

مرحله آخر تهیه مربای انار

نکات مهم پخت مربای انار خوشمزه

با رعایت کردن موارد زیر در طرز تهیه مربا انار، مربای تازه‌تر و خوشمزه‌تری خواهید داشت.

نکات جلوگیری از شکرک زدن مربا

  • اضافه‌کردن آب‌لیمو در اواخر پخت: افزودن آب‌لیمو در مراحل ابتدایی طرز تهیه مربای انار خانگی باعث کم‌رنگ شدن این مربا می‌شود. اما اضافه کردن آن در مراحل پایانی باعث شفاف‌ شدن مربا و ماندگاری بیشتر خواهد شد.
  • بهم‌زدن بیش از حد ممنوع: هم‌زدن زیاد مربا باعث چسبیدن دانه‌های شکر به دیواره قابلمه یا سطح ملاقه می‌شود. این ذرات پس از خنک شدن مربا باعث بیشتر شدن میزان شکرک می‌شوند.

راهکارهای تهیه مربای غلیظ و ژله‌ای

  • استفاده از ژلاتین یا جوشاندن بیشتر برای خارج شدن آب اضافی مربا: برای داشتن مربای غلیظ می‌توانید مقداری ژلاتین را در آب گرم حل و به مربا اضافه کنید.
  • پخت طولانی اما روی حرارت ملایم: اگر به ژلاتین دسترسی ندارید شعله گاز را کم کنید تا مربا آرام‌آرام بپزد. درصورت زیاد بودن شعله گاز، ممکن است مربای شما ته بگیرد.

نکاتی برای عطر و طعم بهتر

  • افزودن هل ساییده‌شده یا گلاب در آخر پخت: پنج دقیقه نهایی هل و گلاب را به مربا اضافه کنید. برای هر یک کیلوگرم انار کمتر از نصف قاشق چای‌خوری هل و نصف قاشق غذاخوری گلاب به مربا اضافه کنید.
  • اضافه‌کردن کمی پوست پرتقال رنده‌شده به‌دلخواه: بهتر است از پرتقال تازه استفاده کنید. پوست پرتقال را رنده کنید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا گاز و تلخی آن گرفته شود.

جمع‌بندی؛ مربای انار یک گزینه عالی برای پذیرایی صبحانه یا عصرانه است و با رعایت چند نکته ساده به‌راحتی می‌توان آن را در خانه تهیه کرد. در این مطلب با روش‌های مختلف تهیه آن آشنا شدید؛ از روش سنتی تا بدون شکر و با ژلاتین. با رعایت ترفندهای ذکر شده می‌توانید مربایی با کیفیت، خوشرنگ و ماندگار درست کنید.

نوشته طرز تهیه مربای انار خوشمزه اولین بار در دیجی‌کالا مگ. پدیدار شد.

Sina Farahi

برچسب ها:
digikala

دیجی کالا

digikala
دیجی‌کالا مگ - منبع جامع اخبار و مقالات تخصصی در حوزه‌های تکنولوژی، بازی‌های کامپیوتری، فرهنگ‌ و هنر، سلامت و زیبایی و سبک زندگی.
مشاهده همه پست ها

0 نظرات

ارسال نظرات