مدتی است که نمایشگرهای مینی ال ای دی پای خود را به محصولات اپل باز کرده و با بازخورد مثبت خریداران مواجه شده اند. مدل های جدید مک بوک پرو و آیپد پرو ۱۲٫۹ از نمایشگر یادشده بهره می گیرند که در آن ها، چراغ بسیار کوچک LED در هزاران دیمر برای روشن کردن بخش های مختلف تصویر به کار رفته است. این مناطق تیره کننده موضعی به نواحی خاص صفحه نمایش اجازه می دهند تا در مواقعی که به آن ها نیازی نیست، کاملاً تاریک شوند و درنتیجه سیاهی عمیق تری را به ارمغان بیاورند.
حال، گزارشی منتشر شده است که در آن ادعا می شود کوپرتینویی ها در حال افزایش شرکای تولید نمایشگرهای مورد بحث هستند تا به موجب آن، محصولات بیشتری را با نمایشگرهای مینی ال ای دی روان بازار کنند. البته این نخستین بار نیست که چنین گزارشی منتشر می شود. برای مثال، چندی پیش گفته شد که اپل به دنبال تأمین کنندگانی نظیر شرکت Radiant Opto-Electronics برای تأمین فناوری نصب سطحی و سایر اجزای مرتبط با نور پس زمینه مینی ال ای دی است.
براساس گزارش های قبلی، تأمین کنندگان اپل در تایوان شامل شرکت های Epistar به منظور تولید تراشه های ال ای دی، FitTech متخصص آزمایش و مرتب سازی، SMT ارائه دهنده ی خدمات، Zhen Ding Technology تأمین کننده ی پنل های نور پس زمینه، Auras Technology ارائه دهنده سیستم های خنک کننده و در نهایت، شرکت All Ring Technology سازنده تجهیزات پردازشی، همگی در تلاشند تا تأمین تجهیزات و فناوری های لازم برای نمایشگرهای مینی LED را تسریع کنند.
در حال حاضر، شرکت تایوانی Epistar تأمین کننده اصلی تراشه های مینی ال ای دی اپل محسوب می شود اما منابع آگاه به زنجیره تأمین می گویند که تعداد روزافزون محصولات مجهز به نمایشگرهای مینی ال ای دی، سبب شده است تا اپل به دنبال تأمین کنندگان بیشتری باشد. دیجی تایمز می گوید که تولیدات شرکت چینی Sanan Optoelectronics بسیار کم تر از قطعات مشابه سایر تأمین کنندگان است و همین موضوع موجب شده تا به زنجیره تأمین تراشه های mini-LED اپل ملحق شود.
افزون براین، به نظر می رسد که Epistar برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد اپل، در حال گسترش تأسیسات تولیدی در چین به منظور افزایش تولید در سه ماهه سوم سال جاری میلادی است.
به طور کلی، نمایشگرهای مینی ای ای دی می توانند ویژگی هایی همچون نمایشگرهای گران قیمت ارگانیک ال ای دی (OLED) با قیمت بسیار کم تر داشته باشند و همین موضوع، آن ها را به گزینه هایی بسیار ایدئال برای محصولات بزرگ نظیر لپ تاپ ها و تبلت ها تبدیل کرده است. بااین حال، نمایشگرهای یادشده مشکلاتی نیز دارند. برای مثال، نمایشگر Mini-LED در برخی از سناریوها با پدیده لک نور (blooming) مواجه هستند.
این پدیده هنگامی رخ می دهد که شدت روشنایی محتوا به حدی باشد که پیکسل های حسگر اشباع شوند. این اشباع معمولاً به صورت منطقه ای سفید روی تصویر ظاهر می شود که متناسب با شدت منبع نور است. داده ها از پیکسل های حساس به نور روی حسگر تصویر به ثبت های شیفت رجیستر منتقل و سپس برای پردازش روشن می شوند. در مناطقی که مقدار زیادی نور (فوتون) روی پیکسل دریافت می شود، آن ها به پیکسل ها و رجیسترهای مجاور می ریزند که این نور را به بیرون منتقل می کنند و باعث ایجاد خطوط مشهود در تصویر می شوند.
نکته امیدوارکننده این است که اپل این مشکل را تا حد زیادی در مک بوک پرو ۲۰۲۱ برطرف کرده است. البته گفته می شود که لک نور همچنان وجود دارد؛ اما در برخی شرایط با پس زمینه مشکی مطلق و متن های سفید یا یک لوگوی سفید در تضاد با آن، به صورت بسیار جزئی قابل مشاهده است.
دیدگاه شما کاربران زومیت درباره کسترش استفاد از نمایشگرهای مینی ال ای دی در محصولات اپل چیست و آیا آن ها می توانند جایگزینی شایسته برای نمایشگرهای OLED باشند؟
0 نظرات