شرکت AMD که به تازگی از سری پردازندههای دسکتاپ Ryzen 7000 خود رونمایی کرده، سیاست جدید نامگذاری تراشههای خود را اعلام کرده که از آن برای تراشههایی که در سال آینده عرضه میکند (و احتمالاً در سالهای بعد) استفاده خواهد کرد. این شیوهی جدید نامگذاری روی همهی تراشههای این شرکت از سری Athlons گرفته تا Ryzen 9 اعمال خواهد شد.
سیستم نامگذاری جدید این شرکت تقریباً مشابه با سیستم نامگذاری فعلی است و همچنان از چهار رقم و یک پسوند ساخته شده با حروف تشکیل میشوند که اعداد نشاندهنده نسل پردازنده و پسوندها نیز نشاندهنده قدرت آن است. اما در شیوهی جدید نامگذاری، اعداد درک میزان قدرت یک تراشه مشخص را مستقیماً از نام آن آسانتر میکنند. سیاست جدید نامگذاری پردازندههای AMD به شرح زیر است:
- اولین عدد مربوط به سال معرفی تراشه است که سال ۲۰۲۳ با عدد ۷ شروع میشود. (اولین پردازندههای Ryzen در سال ۲۰۱۷ معرفی شدند.)
- عدد دوم به چیزی اشاره دارد که AMD آن را بخش بازار مینامد. عدد ۱ نشاندهنده پایینترین سطح تراشه (Athlon Silver) است، در حالی که قدرتمندترین تراشههای Ryzen 9 با عدد ۹ نمایش داده میشوند.
- عدد سوم به معماری یک تراشه اشاره دارد. این موضوع از آن جایی حائز اهمیت است که شرکت AMD تراشههای معماریهای مختلف را در سری خود ترکیب میکند، بنابراین نسل یک پردازنده به تنهایی لزوماً نشاندهنده مدرن بودن آن نیست.
- عدد چهارم که به عنوان جداسازی قابلیتها نامگذاری شده، به این منظور است که مشتریان بتوانند بین تراشههای مختلف مبتنی بر معماری مشابه تمایز قائل شوند. بازه این اعداد بین ۰ تا ۵ است و تراشههای قدرتمندتر اعداد مایل به ۵ و تراشههای کندتر اعداد مایل به ۰ را دریافت میکنند.
- در نهایت، پسوند نیز همچنان توان واقعی پردازنده را نشان میدهد. بنابراین توان ۵۵ وات با پسوند HX، توان ۳۵ وات با پسوند HS، توان ۱۵ تا ۲۸ وات با پسوند U (یا C در مورد کرومبوکها) و توان ۹ وات با حرف کوچک e نوشته میشود.
به نظر میرسد که این تغییر در شیوهی نامگذاری به طرز جالبی، برعکس سیستم نامگذاری کوالکام است. این شرکت قبلاً تراشههای خود را با نامهای سه رقمی نشان میداد که اعداد به ترتیب نشاندهنده توان، نسل و بهروزرسانیهای جزئی در یک نسل بودند. اما اواخر سال گذشته این شرکت اعلام کرد که به شیوه «تک رقمی سری و شماره نسل» تغییر خواهد کرد.
باید اشاره کنیم که تغییر سیاست نامگذاری اینتل در سال ۲۰۱۶، یعنی گردآوری همهی محصولات سری Core m در زیرمجموعهی Core i، تشخیص پردازندههای قویتر و ضعیفتر را برای مشتریان سختتر کرد. اپل تاکنون توانسته است از این آشفتگی دور بماند، اما برندهای جدید مانند AMD یادآور این موضوع هستند که شرکتهای تراشهسازی چطور میتوانند سیاستهای نامگذاری اصلی خود را به این سرعت تغییر دهند.
در حالی که نام تراشهها احتمالاً برای اکثریت قریب به اتفاق افرادی که به خرید قطعات میپردازند، همچنان گنگ خواهد بود، اما سیاست جدید نامگذاری راهنمای خوبی برای افرادی است که میخواهند اطلاعات بیشتری در مورد پردازندهها قبل از خرید کسب کنند.
منبع: TheVerge
نوشته AMD سیاست جدید نامگذاری پردازندههای ۲۰۲۳ خود را اعلام کرد اولین بار در دیجیکالا مگ. پدیدار شد.
0 نظرات