ایران خودرو با وارد کردن خودرو مینی ون برقی فاو بستیون NAT EV برای خدمت به ناوگان حمل و نقل عمومی، گام مهمی در این عرصه برداشته است.
ایران خودرو چندی پیش با معرفی اولین تاکسی برقی مخصوص ناوگان حمل نقل عمومی با نام JMEV GSE از کمپانی چینی JMC در عصر تحول خودروهای درونسوز به تمام الکتریکی نام خود را بر سر زبانها انداخت. بر اساس جدیدترین اخبار خودرو، حالا این شرکت بهعنوان بزرگترین خودروساز ایران تصمیم به واردات خودروی برقی جدیدی با نام فاو بستیون NAT EV کرده است. این دومین محصول وارداتی ایران خودرو از این شرکت چینی خواهد بود و با توجه به اخذ مجوزهای لازم برای شمارهگذاری، بهزودی شاهد حضور این محصول در سطح خیابانها خواهیم بود.
معرفی فاو بستیون NAT EV
این خودرو بهعنوان یک ون کامپکت MPV با ابعادی به طول، عرض و ارتفاع ۴۴۵۰، ۱۸۴۰ و ۱۶۸۰ میلیمتر ساخته شده و چیدمان صندلیها بهصورت ۵ نفره در این خودرو قرار گرفته شده است. بستیون NAT EV تمام الکتریک توسط FAW و با همکاری مشترک D3 Travel و Didi Chuxing طراحی شده و از ابتدای ساخت توسط این کمپانی، با هدف ورود به ناوگان سرویس تاکسی و اشتراک خودرو به بازار عرضه شده است. فاو بستیون از زبان و مفهوم طراحی ONE-BOX برای افزایش کاربرد این وسیله نقلیه استفاده کرده است.
ایران خودرو با اعلام بیانیهای در خصوص عرضه این خودرو اعلام کرد:
گروه صنعتی ایران خودرو بر اساس راهبردهای وزارت صنعت معدن و تجارت در تامین خودروهای برقی برای ناوگان حمل و نقل عمومی، افزون بر طراحی محصول برقی داخلی و بهمنظور سرعت بخشیدن به فرآیند نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، به تامین تاکسی برقی از برندهای معتبر و با کیفیت اقدام کرده است. دومین محصول گروه صنعتی ایران خودرو در همکاری با برند فاو بستیون از برندهای معتبر و باکیفیت کشور چین وارد ناوگان تاکسیرانی خواهد شد.
مشخصات فنی مینی ون برقی فاو بستیون
در بخش پیشرانه، این خودرو مجهز به پیشرانه الکتریکی سنکرون (Synchronous) آهنربایی شرکت هوآوی (Huawei) با حداکثر توان ۱۱۰ کیلووات (۱۶۰ اسب بخار) و گشتاور ۲۶۰ نیوتنمتر است. این شاسی دارای سیستم تعلیق مکفرسون در جلو و سیستم تعلیق مستقل در قسمت عقب است. بستیون از یک باتری لیتیوم فسفات ۵۵ کیلووات ساعتی ساخت BYD تغذیه میکند. شما میتوانید ظرف مدت ۳۰ دقیقه تا ۸۰ درصد باتری را شارژ کنید و پس از هر بار شارژ کامل، مسافت ۴۲۵ کیلومتری را طی کنید.
امکانات رفاهی وارداتی جدید ایران خودرو
این خودرو بهعنوان یک تاکسی الکتریکی از امکانات معقول و خوبی در این رده برخوردار است؛ از جمله:
- صندلیهای تمام چرمی
- فرمان برقی چند حالته
- صندلی راننده برقی ۶ حالته با تهویه و حالت استراحت
- صندلی برقی ۴ حالته سرنشین جلو
- کیسه هوای راننده، سرنشین و جانبی
- سیستم پایش فشار باد تایرها (TPMS)
- سیستم کمکی ترمز بههمراه ترمز اضطراری
- کنترل کشش و پایداری
- کروز کنترل
- سیستم کمکی شروع به حرکت در سربالاییها
- درهای جانبی کشویی
- سیستم ورد بدون کلید بههمراه استارت دکمهای
- سیستم بازیابی انرژی حاصل از ترمز و گرمای اضافی
- سیستم ضد واژگونی خودرو
- اتوهلد بههمراه ترمز دستی برقی
- دسته دنده چرخشی الکترونیکی
تاریخ دقیق عرضه این خودرو به ناوگان حمل نقل مشخص نیست؛ اما نکتهای که حائز اهمیت است نبود زیرساختهای کافی برای استفاده از این خودروها در سطح کشور است که مهمترین آن عدم وجود جایگاههای مخصوص برای شارژ خودروهای تمام الکتریکی خواهد بود. از عوامل دیگری که استفاده از این خودروها را در ایران تا حد زیادی دشوار میکند میتوان به هزینه بالای نگهداری خودروهای تمام الکتریکی، عمر کم باتریها و نبود زیرساختهای موجود برای تعمیرات و تعویض باتری این خودروها اشاره کرد.
مادامی که تمام زیرساختهای مورد نیاز برای استفاده از این خودروها در کشور ایجاد نشود، واردات تعداد محدود این خودروها و ایجاد شوی تبلیغاتی، منجر به ایجاد یک شکست بزرگ برای خودروسازان ایرانی خواهد بود؛ زیرا قبل از استفاده از این خودروها باید به فکر جایگزینی آن باشیم.
0 نظرات