اعلان ها شما را از وقایعی مطلع می سازند که به دانستن آن ها در گوشی اندرویدی خود نیاز دارید؛ مانند پیام های دریافتی، ایمیل های جدید و رویدادهای مشخص شده در تقویم. همچنین، گاه هشدارهایی به شما می دهند که نباید پشت گوش بیندازید. اعلان ها در برنامه های مختلف، عملکرد و ویژگی های متفاوتی دارند؛ اما سفارشی کردن آن ها کار آسانی است. در این آموزش، نحوه مشاهده، مدیریت و سفارشی کردن تنظیمات اعلان را به شما نشان خواهیم داد.
توجه کنید که فرایند مدیریت اعلان ها ممکن است بسته به نسخه یا پوسته های مختلف از سیستم عامل اندروید متفاوت باشد که در دستگاه تلفن همراهتان اجرا می شود؛ اما درنهایت تفاوت ها چندان بزرگ و تشخیص دادنی نیستند. برای آشنایی با بخش اعلان های اندروید با زومیت همراه باشید.
عناوینی که در این مقاله خواهید خواند:
- ویژگی و قابلیت های اعلان ها در اندروید
- شخصی سازی اعلان ها در گوشی های سامسونگ
- شخصی سازی اعلان ها در گوشی های شیائومی
- غیرفعال کردن اعلان های تبلیغاتی و مارکتینگ اپلیکیشن ها
ویژگی و قابلیت های اعلان ها در اندروید
گروه بندی اعلان ها
- گروه مکالمات (Conversations): گروه بندی اعلان ها در اندروید برحسب اولویت و اهمیت آن ها بوده و در بخشی به نام پنل اعلان نمایش داده می شوند. از نسخه ۱۱ این سیستم عامل به بعد، بخش مجزایی به نام Conversations یا مکالمات به این پنل اضافه شد که اعلان پیام رسان ها را از اعلان های دیگر جدا کرده و در این بخش نمایش می دهد. این اعلان ها در هرشرایطی بالاتر از سایر اعلان ها نمایش داده می شوند.
- گروه اعلان های عادی (Alerting): بخش دوم به اعلان های سایر اپلیکیشن ها اختصاص دارد. ترتیب نمایش اعلان ها در این بخش بستگی به اولویتی که توسعه دهنده اپلیکیشن برای آن به صورت پیش فرض تعیین کرده نمایش داده می شود. همچنین در این بخش دو دسته کلی از اعلان ها وجود دارد؛ دسته اول اعلان هایی که مربوط به اطلاع رسانی از یک اپلیکیشن هستند و شما می توانید با حرکت دست خود آن ها را حذف کنید.
اما دسته دوم جنبه اطلاع رسانی ندارند و نشان دهنده اجرای یک سرویس، فرایند در حال اجرا یا برنامه فعال در پس زمینه هستند، این گونه اعلان ها را نمی توان حذف کرد، مگر آن که فرایند اجرا در پس زمینه آن اپلیکیشن را متوقف کنید. این اعلان درحقیقت برای حفظ سرویس های درحال اجرا در پس زمینه و جلوگیری از پایان یافتن فرایند توسط سیستم عامل درنظر گرفته شده اند.
- گروه اعلان های ساکت (Silent): این گروه درواقع بخش جدایی از اعلان های عادی نیست؛ بلکه همان اعلان های گروه بالا اگر در حالت سکوت و Minimize (کوچک شده) قرار گیرند، در پایین ترین بخش پنل اعلان قرار می گیرند و تنها نوار کوچکی از آن نشان داده می شود تا فضای این پنل توسط اعلان های کم اهمیت تر اشغال نشود.
ژست های حرکتی اعلان ها
هنگامی که یک اعلان به صورت پاپ آپ در گوشی شما ظاهر می شود، چند ثانیه در بالای صفحه و روی هر فعالیت در جریان نمایش داده شده سپس به پنل اعلان ها منتقل می شود. در این حالت می توانید با ژست های حرکتی روی آن پیام، کارهای زیر را انجام دهید:
- کشیدن به بالا: در حالت پیش فرض باید چند ثانیه صبر کنید تا اعلان از روی صفحه حذف شود، اگر می خواهید اعلان را همان موقع از روی صفحه بردارید، کافی است که انگشت خود را روی اعلان به طرف بالا بکشید.
- کشیدن به طرفین: با کشیدن انگشت روی اعلان و حرکت دادن به سمت چپ یا راست نیز اعلان از روی صفحه به سرعت حذف می شود؛ اما در این حالت اعلان نادیده گرفته شده و در پنل اعلان نیز نمایش داده نمی شود.
- کشیدن به پایین: در گوشی های شیائومی در حالت کلی و در گوشی های سامسونگ اگر اعلان به صورت خلاصه (Brief) نشان داده شود با کشیدن اعلان به سمت پایین از ناحیه ای که با خط مشخص گردیده، اپلیکیشن به صورت یک پنجره شناور روی برنامه های دیگر نمایش داده می شود.
گزینه های اعلان ها
۱. درکنار برخی اعلان ها مانند پیام ها یا آن هایی که محتوای متنی طولانی یا عکس دارند معمولاً یک فلش در بالای اعلان نشان داده می شود. با انتخاب این فلش، اعلان گسترده تر می شود و علاوه بر نمایش محتوای بیشتر از اعلان، گزینه های تعاملی آن ظاهر می شود.
گاهی اوقات نیز که اعلان های مختلفی از یک اپلیکیشن دریافت می کنید، اندروید آن ها را گروه بندی و کوچک می کند تا فضای پنل اعلان اشغال نشود، در این حالت نیز با انتخاب این گزینه، دسته های مختلف اعلان های یک اپلیکیشن گسترده می شوند که باید یک بار دیگر روی فلش هریک از دسته ها ضربه بزنید تا محتوای هریک به صورت کامل نمایان شود.
۲. برخی از اعلان ها گزینه های تعاملی یا Action Buttons در انتهای خود دارند. این گزینه ها کمک می کنند تا بدون باز کردن اپلیکیشن، برخی از اقدامات مهم و سریع را ازطریق آن اعلان انجام دهید. برای مثال، می توانید در همین جا به پیام پاسخ دهید، با شماره ارسال شده تماس بگیرید یا آن را در حالت خوانده شده قرار دهید.
۳. اگر اعلانی از یک پیام رسان دریافت کرده باشید که قابلیت Reply یا پاسخ داشته باشد، با استفاده از هوش مصنوعی برخی از پاسخ های پیشنهادی را به شما نشان می دهد. برای مثال، اگر پیام Hello باشد، در زیر آن How are you پیشنهاد داده می شود و تنها با انتخاب آن می توانید پاسخ را ارسال کنید.
متأسفانه این حالت در زبان فارسی پشتیبانی نمی شود اما این بخش یک کاربرد دیگر هم دارد و آن هم در زمانی است که مخاطب در پیام خود، یک لینک ارسال کرده باشد. بسته به اینکه این لینک مربوط به یک وب سایت باشد یا پیوند مربوط به یک موقعیت مکانی یا هرچیز دیگر، اپلیکیشن مناسب آن پیوند پیشنهاد داده می شود و شما با لمس Open link می توانید بدون باز کردن پیام، لینک را باز کنید. متأسفانه شیائومی این امکان را از رابط کاربری MIUI حذف کرده است.
۴. نسخه ۱۱ اندروید و بالاتر امکانی را فراهم کرده است تا صفحه چت پیام رسان های مختلف را به صورت یک حباب شناور روی صفحه قرار دهید تا حین انجام کارهای دیگر به گفتگو با افراد بپردازید. اگر روی اعلانی این گزینه را مشاهده کردید، با انتخاب آن، مکالمه مدنظر به حباب شناور تبدیل می شود و کل مکالمه را با باز کردن آن حباب شناور در یک پنجره کوچک مشاهده خواهید کرد. این قابلیت تنها روی اپلیکیشن هایی دردسترس است که توسعه دهنده آن ها این امکان را اضافه کرده باشند. برای مثال، واستاپ هنوز از این امکان پشتیبانی نمی کند.
۵. گزینه دیگری نیز در گوشه اعلان ها به شکل زنگوله وجود دارد که با انتخاب آن می توانید اعلان را برای مدتی موقت به تعویق بیاندازید. پس از گذشت زمان معین، اعلان دوباره در پنل نوتیفیکیشن ظاهر می شود. این گزینه در گوشی های شیائومی با نگه داشتن روی اعلان و انتخاب Snooze فعال می شود.
شخصی سازی اعلان ها در گوشی های سامسونگ
قابلیت ها و ویژگی های اعلان ها در اندروید به موارد بالا محدود نمی شود. شما می توانید شیوه های نمایش و اطلاع رسانی دسته های مختلف اعلان ها از نظر سمعی، بصری و بازخوردهای لرزشی شخصی سازی کرده و مواردی که احتیاج ندارید غیرفعال کنید. گزینه های مربوط به اعلان ها در تنظیمات و بخش Notifications قرار دارند. درادامه گزینه های مختلف از این بخش را بررسی می کنیم.
سبک نمایش اعلان ها
اولین تنظیمات مربوط به اعلان ها، بخش Notification pop-up style قرار دارد که با تنظیم آن مشخص می کنید اعلان های تازه از راه رسیده چگونه در بالای صفحه نمایش داده شوند. در گوشی های سامسونگ دو حالت برای نمایش اعلان های پاپ آپ وجود دارد:
- Detailed (باجزئیات): در این حالت، شیوه نمایش اعلان به صورت یک کادر بزرگ است که علاوه بر نام اپلیکیشن ارسال کننده اعلان، محتوای بیشتری از اعلان نمایش داده می شود. همچنین گزینه های تعاملی (Action buttons) در این حالت نشان داده می شوند. با کمک این گزینه ها می توانید برخی عملکرد ها مانند پاسخ به پیام را بدون بازکردن اپلیکیشن از درون خود اعلان انجام دهید.
- Brief (کوتاه): اگر این گزینه فعال باشد، اعلان ها به صورت یک نوار باریک نمایان می شوند. با فعال بودن این حالت و کشیدن اعلان به سمت پایین، می توانید اپلیکیشن را به صورت پنجره شناور باز کنید. همچنین این سبک قابل شخصی سازی بوده و شما می توانید اعلان ها را با جلوه های رنگی مختلف (Edge lighting) دریافت کنید.
با انتخاب نمایش اعلان به شکل Brief دو گزینه Included apps (برنامه های شامل شده) و Brief pop-up setting (تنظیمات اعلان بازشوی کوتاه) برایتان ظاهر می شود. با انتخاب Included apps می توانید اپ هایی که می خواهید اعلان هایشان را به صورت خلاصه دریافت کنید، انتخاب کنید. با غیرفعال کردن گزینه هر اپلیکیشن، اعلان به صورت Detailed نمایش داده می شود.
در بخش Brief pop-up setting نیز سه گزینه دراختیارتان قرار می گیرد:
- Edge Lightening Style (سبک نورصفحه کناری): با ورود به این گزینه می توانید به برای اعلان ها جلوه های ویژه رنگی انتخاب کنید و حتی رنگ، شفافیت و مدت نمایش را به طور مجزا برای هر اپلیکیشن مشخص کنید.
- Color by keyword (رنگ براساس کلیدواژه): در این بخش می توانید برای یک کلمه کلیدی که برایتان اهمیت دارد، یک رنگ انتخاب کنید تا اگر عنوان اعلان دریافت شده دقیقاً شبیه به آن کلمه بود، رنگ همیشگی اعلان به رنگ انتخابی شما تغییر کند.
- Show even while screen is off (نمایش حتی درصورت خاموش بودن صفحه): با انتخاب این گزینه اگر صفحه خاموش باشد، اعلان های Brief نمایش داده خواهند شد. توجه داشته باشید اگر گزینه Detailed فعال باشد، شما نمی توانید اعلان ها را در حالت خاموش بودن صفحه مشاهده کنید.
اگر دوست دارید با یک نظر به تمام اعلان های دریافت شده از همه چیز مطلع شوید گزینه Detailed را انتخاب کنید؛ درغیر این صورت Brief که امکانات بیشتری دراختیارتان قرار می دهد را برگزینید.
تنظیمات اعلان اپلیکیشن های مختلف
در بخش دوم از صفحه اعلان ها، بخش Recently sent قرار دارد که ازطریق آن می توانید اعلان ها را به ترتیب زمان دریافت و مدت زمانی که از دریافت آن ها گذشته است، مشاهده کنید. در صفحه اول تنها سه اپلیکیشن آخر نشان داده می شود و برای دیدن همه اپلیکیشن ها باید روی More ضربه بزنید. سپس با انتخاب یکی از اپلیکیشن ها می توانید تنظیمات مربوط به نمایش اعلان های آن را مدیریت کنید.
- Show notifications: با فعال بودن این گزینه، اپلیکیشن اجازه ارسال اعلان دارد. برای قطع این مجوز کافی است که این گزینه را خاموش کنید اما با این کار دیگر هیچ اعلانی از برنامه دریافت نخواهید کرد.
- Alerts: اگر مجوز ارسال اعلان اپلیکیشنی فعال باشد می توانید تعیین کنید که اعلان را به صورت صدادار و همراه با ویبره (Allow sound and vibration) دریافت کرده یا اینکه به صورت بی صدا (Deliver quietly) و تنها بنر اعلان را دریافت کنید. توجه کنید که این تنظیم درباره همه اعلان های اپلیکیشن اعمال می شود.
- App Icon Badges: این گزینه مربوط به نمایش شمارنده اعلان و پیام روی آیکون اپلیکیشن ها می شود. با فعال کردن این گزینه می توانید از منو اپلیکیشن ها با مشاهده نقطه زرد رنگ گوشه آیکون هر اپلیکیشن از تعداد اعلان یا پیام های هریک مطلع شوید.
- In-app notification settings: برخی از اپلیکیشن ها تنظیمات پیشرفته تری برای شخصی سازی اعلان های خود ارائه می دهند که با انتخاب این گزینه اپلیکیشن باز شده و وارد بخش مربوط به اعلان ها در تنظیمات خود برنامه می شوید. بنابراین این گزینه در همه اپلیکیشن ها وجود ندارد.
- Notification Categories: اصلی ترین و مهم ترین گزینه این بخش است که کنترل بهتری نسبت به دسته بندی و دریافت اعلان ها دراختیار شما قرار می دهد. در بالا گفته شد که خاموش کردن یا بی صدا کردن اعلان ها درباره همه آن ها اعمال می شود اما با کمک این گزینه می توانید دسته های مختلف اعلان را جداگانه مدیریت کنید. برای مثال، اعلان پیام های شخصی و گروه ها در پیام رسان ها، اعلان های مارکتینگ و تبلیغاتی و... را هریک به صورت جداگانه از نظر نحوه اطلاع رسانی، شخصی سازی صدا یا حتی خاموش کردن اطلاع رسانی هایی که به آن ها احتیاج ندارید، مدیریت کنید
با انتخاب این گزینه وارد صفحه جدیدی می شوید و در این صفحه هر اپلیکیشن برای اعلان های مختلف خود دسته بندی (Category) یا کانال (Channels) ایجاد کرده است. برای نمونه واتساپ برای چت ها دسته ای جدا و برای اعلان های سیستمی خود مانند پشتیبان گیری از چت ها، پیشرفت ارسال فایل، پیام های مهم و... دسته ای دیگر دارد.
خود بخش Chats به دو قسمت پیام های شخصی و گروه ها تبدیل شده است و شما می توانید پیام های مربوط به گروه ها و پیام ها را جداگانه فعال یا غیرفعال کنید؛ اما این تمام ماجرا نیست. اگر روی Group notifications یا Message notifications ضربه بزنید، امکانات بیشتری برای شخصی سازی اعلان های آن دسته پیدا می کنید.
بخش اول یعنی Show notifications و بخش دوم یعنی ارسال اعلان با هشدار (Alert) یا بی صدا (Silent) همانند دو بخش بالا است؛ با این تفاوت که این تنظیمات برای دسته دلخواه اعمال می شود. برای مثال، شما می توانید تنظیم کنید که اعلان های گروه ها نشان داده نشود یا به صورت بی صدا ارسال شود. اگر گزینه Alert فعال باشد، سه گزینه Show as pop-up، Sound و Vibrate را مشاهده خواهید کرد.
- گزینه Show as pop-up اگر فعال باشد، اعلان چند ثانیه در بالای صفحه به صورت شناور ظاهر شده و سپس ناپدید می شود. اگر این گزینه را غیرفعال کنید. تنها صدای اعلان را می شوید و برای مشاهده آن باید پنل اعلان را باز کنید.
- با استفاده از گزینه Sound می توانید صدای اعلان دسته مدنظر خود را تغییر دهید. برای مثال، صدای اعلان های گروه را از اعلان های شخصی کنید تا با شنیدن آن متوجه متفاوت بودن نوع پیام دریافت شده شوید.
- گزینه Vibrate اگر فعال باشد، ویبره گوشی شما برای اعلان آن دسته فعال می شود و با دریافت پیام علاوه بر صوت به لرزش درمی آید.
*در گوشی هایی که مجهز به نشانگر LED باشند، گزینه Blink light نیز وجود دارد که با فعال شدن آن، نشانگر LED پس از دریافت اعلان به صورت چشمک زدن در می آید.
اما اگر اعلان را با گزینه Silent بی صدا کنید، گزینه Minimize notifications را مشاهده خواهید کرد که با فعال کردن آن اعلان به شکل یک نوار باریک در پایین ترین قسمت پنل اعلان ها نمایش داده خواهد شد. درادامه گزینه های دیگری را مشاهده خواهید کرد که هم در حالت بی صدا و هم با هشدار قابل تغییر هستند.
- App icon badges: با فعال کردن این گزینه می توانید از لانچر یا صفحه اپلیکیشن ها با مشاهده نقطه زرد رنگ گوشه آیکون هر اپلیکیشن از تعداد اعلان یا پیام های هریک مطلع شوید.
- Lock screen: می توانید تصمیم بگیرید که این اعلان در صفحه قفل نیز قابل مشاهده باشد یا خیر. برای حفظ بیشتر حریم خصوصی، این گزینه را برای اپلیکیشن های حساس مانند پیام رسان ها به Don't show notifications تغییر دهید.
- Ignore Do not disturb: اگر حالت مزاحم نشوید در گوشی شما فعال باشد، با فعال کردن این گزینه، اندروید درباره مسدود کردن اعلان های این دسته استثنا قائل می شود و اپلیکیشن می تواند به ارسال اعلان ادامه دهد.
تنظیمات پیشرفته اعلان ها
بخش سوم از تنظیمات اعلان ها به دو گزینه Do not disturb و Advanced settings اختصاص دارد. حالت «مزاحم نشوید» یا Do not disturb را در مطلبی جداگانه به آن خواهیم پرداخت. درحال حاضر، بخش Advanced settings یا تنظیمات پیشرفته اعلان ها را بررسی خواهیم کرد و درادامه هریک از گزینه ها توضیح خواهیم داد.
Show notifications icons (نمایش اعلان ها در نوار وضعیت)
برای انتخاب نحوه نمایش آیکون اعلان ها در نوار وضعیت (Status bar) چند گزینه دراختیار دارید که برحسب نیازتان می توانید یکی را برگزینید:
- All notifications: آیکون همه اعلان ها نشان داده شود.
- most recent 3: آیکون سه اعلان اخیر نشان داده شود.
- Number of notifications only: به جای آیکون اعلان ها فقط تعداد اعلان ها در نوار نشان داده می شود.
- None: چیزی در نوار نشان داده نمی شود.
Notification history (تاریخچه اعلان ها)
درصورتی که فعال شود، تاریخچه تمام اعلان های سیستم و اپ ها را دراختیارتان قرار خواهد داد تا اگر اعلانی را از دست دادید یا به آن در زمانی دیگر نیاز داشتید، در این بخش آن ها را مشاهده کنید. اعلان ها برحسب تاریخ مرتب شده و اگر از یک اپلیکیشن چندین اعلان ارسال شده باشد در دسته های کوچکتر گروه بندی می شوند که با ضربه روی هریک از آن ها، اپلیکیشن آن باز خواهد شد.
Conversations (مکالمات)
این بخش اختصاص به چت پیام رسان ها دارد. اگر گزینه Bubbles یک مکالمه یا چتی مانند اپلیکیشن پیامک گوشی یا تلگرام را از بنر اعلان آن انتخاب کرده و اعلان تبدیل به حباب شناور شود، آن چت در این بخش نشان داده می شود و شما می توانید با انتخاب آن مکالمه تنظیم کنید که علاوه بر هشدار یا بی صدا کردن مکالمه، آن را در وضعیت Priority یا اولویت قرار دهید. در این صورت مکالمه مدنظر به پنل اعلان پین می شود و می توانید گفتگو با افراد را در پنل اعلان انجام دهید.
افزون براین می توان مکالمه را با خاموش کردن گزینه Bubble this conversation از حالت حباب خارج کرد. گزینه دیگری به اسم Bubble settings for this app نیز مشاهده می شود که در گوشی های سامسونگ می توان سبک اعلان های شناور را تغییر داد. در انتهای صفحه نیز گزینه Set this as not a conversation دیده می شود که اگر از تبدیل اعلان یک چت به مکالمه پشیمان شدید، می توانید با انتخاب آن، اعلان را به حالت عادی بازگردانده و از فهرست Conversation حذف کنید.
Floating notifications (اعلان های شناور)
اگر اعلانی در گوشی شما به صورت شناور نمایش داده شود می توانید از این قسمت آن را خاموش کرده تا به همان شکل سابق نشان داده شوند یا اینکه سبک آن را تغییر دهید. گزینه دوم (Bubbles) سبک پیش فرض اعلان های شناور است که درصورت فعال کردن آن از بنر نوتیفیکیشن، به همان شکل حباب شناور که گفته شد ظاهر می شود.
گزینه سوم Smart pop-up view است که درواقع نشانگر اعلان نیست؛ بلکه آیکون برنامه ها به محض دریافت اعلان روی صفحه ظاهر شده و با باز کردن آن ها برنامه در یک پنجره شناور کوچک شده نمایش داده می شود. این سبک محدود به پیام رسان ها نبوده و می توانید برنامه های دلخواه از قسمت Included apps انتخاب کنید.
Suggest actions and replies for notifications (پیشنهاد عملکردها و پاسخ ها برای اعلان ها)
با استفاده از این قابلیت می توانید از عملکردها و پاسخ های پیشنهادی براساس هوش مصنوعی برای پاسخ دادن به پیام های دریافتی در پنل اعلان ها استفاده کنید. برای مثال، می توانید لینک که ازطریق واتساپ برایتان ارسال شده است را با انتخاب عملکرد Open link بدون ورود به صفحه چت باز کنید.
همچنین می توانید به جای تایپ یک سری از پیام ها در جواب به پیام های انگلیسی از پیام های پیشنهادی ساده برای پاسخ به مکالمات استفاده کنید. این پیشنهاد ها در انتهای بنر اعلان و درصورت گسترده شدن آن نمایش داده می شوند و هنوز از پشنهادات فارسی پشتیبانی نمی شود.
Show snooze button (نمایش دکمه به تعویق انداختن)
با فعال کردن این گزینه، یک آیکون زنگوله مانند در گوشه پایین اعلان نمایش داده می شود که با انتخاب آن می توانید پس از مشخص کردن مدت زمان دلخواه، نمایش اعلان را به تعویق بیاندازید. در نسخه های گذشته اندروید، با سوایپ آرام اعلان به چپ و راست، این گزینه نشان داده می شود.
Notification reminders (یادآورهای اعلان)
با استفاده از این بخش می توانید برای برنامه های مدنظر، یادآور اعلان تنظیم کنید. برای مثال، شما اعلان مهمی دریافت می کنید که در پنل اعلان قرار می گیرد و بعدا آن را فراموش می کنید یا اینکه شخصی به شما زنگ زده اما شما پاسخ نداده اید و می خواهید که بعدا با او تماس بگیرید؛ اعلان تماس از دست رفته در پنل اعلان قرار می گیرد؛ اما فراموش می کنید.
در این جا می توانید با انتخاب گزینه Select apps to get reminder for برنامه های مدنظر که اعلان ارسال می کنند را انتخاب و بازه زمانی یادآورنده را از قسمت Remind every تعیین کنید. درصورت تمایل به لرزش گوشی در هنگام دریافت یادآور، گزینه Vibrate when sound plays را انتخاب کنید.
App icon badges (نشان های نماد برنامه)
با فعال کردن این گزینه یک نماد (نقطه ای یا عددی) کنار آیکون برنامه ای که اعلان ارسال کرده است، در لانچر (صفحه اصلی) و فهرست اپلیکیشن ها ظاهر می شود که اگر اعلان را از پنل اعلان ها پاک کنید، این نماد نیز حذف می شود. با باز کردن این بخش می توانید مدل این نشان را به نقطه (Dot) یا عدد (Number) تغییر دهید.
در انتهای صفحه گزینه ای تحت عنوان Notifications on app icons وجود دارد که با فعال کردن آن اگر آیکون برنامه در صفحه اصلی را لمس کرده و مکث کنید، اعلان های آن برنامه در میان سایر گزینه ها به نمایش درخواهد آمد.
شخصی سازی اعلان ها در گوشی های شیائومی
ظاهر و سبک اعلان ها در گوشی های شیائومی و رابط کاربری MIUI به اندازه رابط کاربری One UI سامسونگ قابل تغییر نیست؛ اما قابلیت های شخصی سازی اعلان ها تفاوت چندانی با گوشی های سامسونگ ندارد. برای دستیابی به تنظیمات اعلان های گوشی های شیائومی باید در تنظیمات گوشی، وارد بخش Notification & Control center (اعلان و مرکز کنترل) شوید.
نمایش اعلان در حالت ها و بخش های مختلف
در این صفحه اولین چیزی که مشاهده می کنید، سه دکمه بزرگ است که کنترل نمایش داده شدن یا نشدن اعلان ها در اشکال و حالات مختلف را به جای اینکه وارد تنظیمات هر اپلیکیشن شوید، به صورت یک جا نشان می دهد. با انتخاب هریک از آن ها فهرست اپلیکیشن ها به نمایش درمی آید.
- در بخش Lock screen می توانید نمایش اعلان های هر اپلیکیشن را در صفحه قفل فعال یا غیرفعال کنید. در ابتدای فهرست با انتخاب گزینه Format می توانید تعیین کنید که اعلان های صفحه قفل به همراه محتوای آن ها نشان داده شود (Show notification and content) یا اعلان نشان داده شود؛ اما محتوای آن مخفی شود (Show notifications but hide content) یا به کلی اعلان های صفحه قفل غیرفعال شود (Don't show Lock screen notifications). این تنظیمات درباره همه اپلیکیشن ها اعمال می شود.
- در بخش Floating notifications می توانید نمایش اعلان های هر اپلیکیشن به صورت شناور در بالای صفحه را فعال یا غیرفعال کنید. در ابتدای فهرست با انتخاب گزینه hide temporary می توانید تعیین کنید که با حرکت دادن اعلان شناور به سمت بالا، برای مدت یک دقیقه (For 1 minute) یا تا زمانی که گوشی را قفل می کنید (Until locked) اعلان به صورت موقت مخفی شود. اگر تمایلی به مخفی کردن اعلان ندارید، Don't hide را انتخاب کنید. در این صورت اعلان با حرکت به سمت بالا حذف؛ اما در پنل نوتیفیکیشن نشان داده می شود
- در بخش Notifications badges می توانید برای اعلان هر اپلیکیشن، نماد نقطه ای کنار آیکون آن را فعال کنید که در لانچر (صفحه اصلی) و فهرست اپلیکیشن ها ظاهر می شود.
تنظیمات اعلان اپلیکیشن های مختلف
درادامه این صفحه گزینه App notification وجود دارد که با انتخاب آن وارد فهرست برنامه ها شده و می توانید اعلان ها را به ترتیب زمان دریافت و مدت زمانی را مشاهده کنید که از دریافت آن ها گذشته است. همچنین می توانید ترتیب نمایش اعلان ها را با انتخاب گزینه Sort by time recieved تغییر دهید. در این فهرست اگر روی یک اپ ضربه بزنید می توانید تنظیمات مربوط به نمایش اعلان های آن را مدیریت کنید.
- Show notifications: با فعال بودن این گزینه، اپلیکیشن اجازه ارسال اعلان دارد. برای قطع این مجوز کافی است که این گزینه را خاموش کنید اما با این کار دیگر هیچ اعلانی از برنامه دریافت نخواهید کرد.
- سه گزینه بعدی دقیقاً همان تنظیمات بخش قبلی برای نمایش اعلان ها در بخش های مختلف هستند، با این تفاوت که در حالت قبلی فهرست اپلیکیشن ها در پیش روی شما است و می توانید گزینه های هرکدام را در همان صفحه خاموش و روشن کنید.
- Allow playing sound و Allow vibration: با فعال بودن این گزینه ها به ترتیب اعلان دریافت شده با پخش صدا و لرزش گوشی همراه خواهد بود.
- Allow using LED light: در گوشی هایی که مجهز به نشانگر LED هستند، پس از دریافت اعلان به صورت چشمک زدن در می آید.
درادامه صفحه، تنظیمات مربوط به دسته های مختلف اعلان های یک اپلیکیشن را مشاهده خواهید کرد. هر اپلیکیشن برای اعلان های مختلف خود دسته بندی (Category) یا کانال (Channels) ایجاد کرده است. برای نمونه واتساپ برای چت ها دسته ای جدا و برای اعلان های سیستمی خود مانند پشتیبان گیری از چت ها، پیشرفت ارسال فایل، پیام های مهم و... دسته ای دیگر دارد.
خود بخش Chats به دو قسمت پیام های شخصی و گروه ها تبدیل شده است و شما می توانید پیام های مربوط به گروه ها و پیام ها را جداگانه فعال یا غیرفعال کنید. بدین منظور اگر روی Group notifications یا Message notifications ضربه بزنید، امکانات بیشتری برای شخصی سازی اعلان های آن دسته پیدا می کنید. پس از ورود به یکی از این دسته ها، اگر گزینه Show notifications و در منو قبل گزینه های Allow playing sound و Allow vibration فعال باشد، گزینه های زیر را مشاهده خواهید کرد.
- Allow floating notifications: نمایش اعلان های هر اپلیکیشن به صورت شناور
- Sound: تغییر صدای اعلان
- Vibration: لرزش تلفن هنگام دریافت اعلان
- On the Lock screen: شخصی سازی محتوای قابل نمایش اعلان در صفحه قفل
سایر تنظیمات
درادامه صفحه Notification & Control center گزینه Notification Shade به چشم می خورد که در آن می توانید سبک ظاهری بنرهای پنل اعلان را از حالت پیش فرض اندروید به سبک MIUI تغییر دهید. تنظیمات دیگری نیز وجود دارند که برخی از آن ها به اعلان ها مربوط نمی شود. برای مثال، گزینه Notification effect برای نمایش یک جلوه گرافیکی هنگام دریافت اعلان در حالت خاموش بودن صفحه که البته این قابلیت تنها در گوشی های مجهز به نمایشگرهای AMOLED وجود دارد.
در انتهای صفحه گزینه Items shown on the Lock screen after swiping down نیز به چشم می خورد که می توانید تعیین کنید که پنل اعلان در صفحه قفل قابل نمایش نباشد. همچنین از قسمت Status bar می توانید گزینه Show notification icons را خاموش کنید تا آیکون اعلان ها در نوار وظیفه مخفی شوند.
غیرفعال کردن اعلان های تبلیغاتی و مارکتینگ اپلیکیشن ها
بعضی از اپلیکیشن ها اعلان های تبلیغاتی ارسال می کنند که گاهی تعداد و دفعات ارسال این اعلان ها بسیار زیاد و آزاردهنده می شود. تعداد زیاد این اعلان ها علاوه براینکه زمان شما را برای حذف آن ها از پنل اعلان می گیرد، باعث کاهش سرعت و عملکرد دستگاه نیز می شود. برای رفع مزاحمت از این اعلان ها می توان به کلی آن ها را خاموش کرد؛ اما برخی دیگر هستند که درکنار اعلان های مهمی که شما به آن ها نیاز دارید اقدام به ارسال اعلان های تبلیغاتی می کنند در این گونه موارد چه باید کرد؟
خوشبختانه از زمانی که گوگل دسته بندی اعلان ها را به اندروید اضافه کرد، توسعه دهندگان می توانند دسته های مختلف اعلان ها را از یکدیگر متمایز کنند تا کاربر بتواند اطلاع رسانی هر بخش که لازم ندارد را غیرفعال کند. معمولاً اپلیکیشن ها اعلان های متفرقه خود را در دسته های جداگانه ای قرار می دهند. این دسته یا کانال ها معمولاً با نام Miscellaneous ، Marketing ، Advertising یا Other شناخته می شوند؛ اما درباره برخی دیگر توسعه دهنده نام مشخصی برای کانال اعلان تعریف نکرده است.
برای غیرفعال کردن اعلان های تبلیغاتی، پنل اعلان را باز کنید و روی اعلان مدنظر نگه دارید. در گوشی های سامسونگ روی گزینه Settings و در گوشی های شیائومی روی سه نقظه ضربه بزنید، درادامه به منویی هدایت خواهید شد که همان دسته بندی های مختلف اعلان ها نشان داده می شود. پس از بازشدن این قسمت، کانالی که اعلان ارسال شده به آن تعلق دارد برای یک ثانیه چشمک می زند. از این رو اگر کانالی که نام آن مشخص نیست و اعلان تبلیغاتی از آن دسته ارسال شده آشکار می شود و می توانید آن را خاموش کنید.
***
امیدواریم این آموزش به شما در تنظیم اعلان هایتان کمک کرده باشد. اگر در تنظیمات اعلان ها به مشکل برخورده اید یا در زمینه مشاهده، مدیریت و سفارشی کردن اعلان ها سوالی دارید، آن را با ما و سایر کاربران زومیت در میان بگذارید.
0 نظرات