ماشین ها به قدرتی رسیده اند که می توانند در بعضی مواقع بهترین شطرنج باز جهان را شکست دهند؛ اما هنوز مانند انسان نمی توانند مهره ی شطرنج را بردارند. به گزارش msn، چنین امری تا حدی بدین دلیل است که گیره های مصنوعی روی ربات ها حسی شبیه به نوک انگشت انسان ندارند که برای هدایت دست فرد در هنگام جابه جایی اشیاء استفاده می شوند. بااین حال، به زودی ممکن است همه چیز تغییر کند؛ زیرا دانشمندان با چاپ سه بعدی موفق شده اند نوک انگشتی بسیازند که مانند پوست انسان حس لامسه دارد.
آن ها امیدوار هستند که درنهایت بتوانند با ساختن پوست مصنوعی که به خوبی پوست واقعی است، به بهبود اعضای بدن مصنوعی برای انسان کمک کنند. محققان دریافتند این نوک انگشت جدید می تواند سیگنال های عصبی مصنوعی تولید کندکه به سیگنال های تولیدشده ی پایانه های عصبی مختلف انسان شباهت دارند.
پروفسور ناتان لپورا، از دپارتمان ریاضیات مهندسی دانشگاه بریستول و مستقر در آزمایشگاه رباتیک بریستول گفت: «کار ما به کشف چگونگی ایجاد حس لامسه ازطریق ساختار داخلی پیچیده پوست انسان کمک می کند.»
این پیشرفتی هیجان انگیز درزمینه رباتیک نرم است؛ چراکه به واسطه ی توانایی چاپ سه بعدی پوست دارای حس لامسه می توان ربات هایی ایجاد کرد که ماهرتر هستند. حتی می توان با دادن حس لامسه ی داخلی به اعضای بدن مصنوعی، عملکرد آن ها را بهبود چشمگیری بخشید.
محققان با استفاده از بافت چاپ شده ی سه بعدی شامل برجستگی های ریز سنجاق مانند (مشابه آنچه در پوست انسان یافت می شود)، حس لامسه را در نوک انگشت مصنوعی ایجاد کردند. این برجستگی ها را چاپگرهای سه بعدی خلق می کنند که می توانند مواد نرم و سخت را باهم مخلوط کنند و ساختارهای پیچیده ای مانند آنچه در طبیعت وجود دارد، ایجاد کنند.
پروفسور لپورا گفت:
دریافتیم که نوک انگشت چاپ شده ی سه بعدی ما می تواند سیگنال های عصبی مصنوعی تولید کند که شبیه نورون های واقعی و لمسی است. اعصاب لمسی انسان سیگنال هایی را از انتهای عصبی مختلف به نام گیرنده های مکانیکی منتقل می کنند که می توانند فشار و شکل تماس را نشان دهند.
وی افزود که در آزمایش های مختلف نوک انگشت مصنوعی بارها آزمایش شد و آن ها به داده های شگفت انگیزی از تشابه عملکرد آن با پوست واقعی دست پیدا کردند. البته باید گفت که هنوز دقت حس لامسه ی انگشت مصنوعی برای دریافت جزئیات درمقایسه با پوست واقعی کمتر است.
لپورا می گوید احتمالاً دلیل این امر ضخیم تر بودن پرینت سه بعدی از پوست انسان است. به همین دلیل، تیم او اکنون در حال بررسی نحوه ی چاپ سه بعدی در مقیاس میکروسکوپی پوست انسان است. وی گفت: «هدف ما این است که پوست مصنوعی را به خوبی یا حتی بهتر از پوست واقعی بسازیم.»
0 نظرات